Beveiligingsplan
Als je de risico’s wil beheersen, moet je een plan hebben. Een beveiligingsplan omvat alle informatie die voor de beveiliging van een object relevant is.
Met een beveiligingsplan maak je inzichtelijk wat je in stelling brengt voor de beveiliging van een object, zoals een locatie of de daarin aanwezige personen, informatie, bedrijfsmiddelen en waardevolle eigendommen. Het plan geeft een nadere invulling aan het beveiligingsbeleid. Het zorgt ervoor dat de risico’s voor een object duidelijk zijn en de beveiligingsmaatregelen concreet.
Ook laat het zien op welke manier de onderkende risico’s gemitigeerd worden. Een risicoanalyse vormt daarom de basis voor een beveiligingsplan. Het dreigingsprofiel, op haar beurt, vormt de basis om de juiste risico’s in de analyse mee te nemen.
Wat levert het je op?
Een beveiligingsplan beschrijft welke risico’s je onderkent, hoe hoog ze worden ingeschat en welke mix van maatregelen nodig is om de risico’s in voldoende mate terug te brengen naar een acceptabel niveau. Ook wordt beschreven welke maatregelen al gerealiseerd zijn, wat nog gedaan moet worden, door wie en wanneer dat afgerond moet zijn. De verbeteringen die er nog zijn, de formeel geaccepteerde (rest)risico’s en/of de tijdelijke noodmaatregelen die nodig zijn, worden erin vastgelegd.
Voor ieder object dat beschermd moet worden, hoort een beveiligingsplan aanwezig te zijn. De plannen worden periodiek – in elk geval jaarlijks – getoetst op actualiteit. Bij wijzigingen in het beleid, de processen, risico’s en/of maatregelen, worden ze verwerkt zodat het plan altijd up-to-date is. De actualisatie van het plan vormt ook belangrijke input voor de periodieke evaluatie van het beveiligingsbeleid en het plan wordt gebruikt om beveiligingsaudits uit te voeren.
“Wij maken niet alleen beveiligingsplannen maar beheren ze ook als je dat wil. Zo kun jij er direct gebruik van maken en weet je dat de plannen actueel zijn.”
Wat kost een beveiligingsplan?
Inzicht in de risico’s en de status van de beveiliging van een object krijg je met een beveiligingsplan. Een beveiligingsplan geeft inzicht in de risico’s die er zijn, de maatregelen die geadviseerd worden, de risico’s die geaccepteerd zijn, de maatregelen die al getroffen zijn en de verbeteringen die mogelijk zijn.
Om tot een beveiligingsplan voor een object te komen, voeren we eerst een risicoanalyse uit op basis van een dreigingsprofiel. Op basis daarvan wordt het beveiligingsadvies opgesteld. Om tot een verbeterplan te komen brengen we ook de bestaande maatregelen in kaart. Aan de hand van gesprekken en het doornemen van documentatie bepalen we welke maatregelen al getroffen zijn. We geven aan welke verbeteringen mogelijk zijn en adviseren je over het doorvoeren daarvan. Het geheel leggen we vast in het beveiligingsplan. Als je besluit risico’s te accepteren dan nemen we die ook in het plan op.
In Nederland is het nog niet altijd gemeengoed om transparant te zijn over de investering die nodig is om een dienst uit te kunnen voeren. En natuurlijk kunnen de exacte kosten afhankelijk zijn van de maatregelen die al getroffen zijn en de omvang en complexiteit van een object om tot een volledig beveiligingsplan te komen.
Maar wij houden niet van verborgen kosten en onaangename verrassingen achteraf. Daarom maken we graag een aanbieding op maat en werken we bij voorkeur met vaste all-in prijzen voor de diensten die we uitvoeren. Dat kunnen we omdat we het al vele malen hebben gedaan, we onze kennis en ervaring hergebruiken en we weten wat we kunnen verwachten.
Een offerte voor het opstellen van een beveiligingsplan?
Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op