Hoe weet je of je de goede dingen goed doet, ook op het gebied van beveiliging?

Een organisatie loopt risico’s omdat ze de dreigingen niet kent of verkeerd ingeschat. Hoe weet je of je goed genoeg beveiligd bent als je niet weet welke reële risico’s je loopt? Hoe weet je welke en hoeveel maatregelen je moet treffen om de regie te nemen en in control te komen? Hoe weet je of je niet te veel maatregelen neemt en of het allemaal niet een beetje minder kan?

Wij van RisicoRegisseurs helpen je om antwoorden op die vragen te vinden. Niet door meer beveiligingsmaatregelen voor te stellen, maar door de risico’s beter te regisseren.

Missie

Wij zorgen voor een betere beveiliging door de risico’s centraal te stellen en de maatregelen daar een afgeleide van te laten zijn. 

Met alles wat wij doen zorgen we ervoor dat organisaties goed genoeg beveiligd zijn tegen verwachte en onverwachte risico’s. Op een reële manier, in de juiste proporties.

Visie

Door de beveiligingsrisico’s inzichtelijk en beheersbaar te maken en te houden geven we meer zekerheid. We zorgen voor de continuïteit van de processen en beschermen de belangen van de organisatie. Want het grootste risico is het risico dat je niet regisseert. Beveiliging wordt niet beter door meer maatregelen voor te schrijven, maar door risico’s (beter) te regisseren.

Doelstelling

Het is onze doelstelling organisaties te helpen hun beveiligingsrisico’s zo goed mogelijk beheersbaar te maken en te houden. Omdat ondernemen risico’s nemen is, doen we dit op basis van een reële risico inschatting waarbij we de onacceptabele risico’s beheersbaar maken door de juiste beveiligingsconcepten te adviseren en te implementeren.

We hebben al veel voor organisaties betekend en vertellen je daar graag  meer over. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kijk dan eens bij de cases waar we een korte uitleg geven over de bereikte resultaten of neem direct contact met ons op.

Wat doet de organisatie of doet de organisatie maar wat?

Beveiliging is het op basis van een reële risico inschatting selecteren en implementeren van de juiste mix van maatregelen. Dit om een bijdrage te leveren aan de continuïteit van de organisatie door de risico’s beheersbaar te maken.

Theoretisch misschien niet eens zo ingewikkeld maar in de praktijk toch vaak lastig. Een verkeerde aanpak of te weinig inzicht levert simpelweg te veel risico’s of te hoge kosten op. Wij van RisicoRegisseurs helpen organisaties om de goede dingen goed te doen.

Wij regisseren risico’s voor onze klanten zodat zij zich kunnen richten op hun core business. Wij zorgen dat de risico’s inzichtelijk zijn en beheersbaar blijven. Dat doen we zowel voor de vitale bedrijfsprocessen als voor de kritische informatie, materieel en personen.
We helpen organisaties om “in control” te komen en te blijven door onafhankelijke analyses, adviezen en audits. Ook kunnen wij het gehele beheer van het security portfolio voor onze rekening nemen door het contract management en projectmanagement te voeren. We kijken daarbij naar de volledigheid, juistheid én naleving van beveiliging in opzet, bestaan en werking.
Wij ondersteunen de functionarissen die een rol hebben bij het inrichten en controleren van de interne risicobeheersings- en controlesystemen. Dit doen we zowel op het niveau van de beleidsmaker, de controleur alsook de uitvoerder. De integrale samenhang van de totale beveiligingsketen heeft daarbij onze focus. Binnen Governance Code ondersteunen we bijvoorbeeld de Raad van Commissarissen, de Raad van Bestuur, Security Managers, Risk Managers, Compliance Officers en interne en externe auditors.
error: Content is protected !!
Secured By miniOrange