Waarom we het doen

Hoe weet je of je de goede dingen goed doet, ook op het gebied van beveiliging?

Een organisatie loopt risico’s omdat ze de dreigingen niet kent of verkeerd ingeschat. Hoe weet je of je goed genoeg beveiligd bent als je niet weet welke reële risico’s je loopt? Hoe weet je welke en hoeveel maatregelen je moet treffen om de regie te nemen en in control te komen? Hoe weet je of je niet te veel maatregelen neemt en of het allemaal niet een beetje minder kan?

Wij van RisicoRegisseurs helpen je om antwoorden op die vragen te vinden. Niet door meer beveiligingsmaatregelen voor te stellen, maar door de risico’s beter te regisseren.

Wij zorgen voor een hogere kwaliteit van beveiliging tegen lagere kosten. Door uit te gaan van de risico's geven we meer zekerheid want het grootste risico is het risico dat je niet regisseert.

Met alles wat wij doen zorgen we ervoor dat organisaties goed genoeg beveiligd zijn tegen verwachte en onverwachte risico’s. Op een reële manier, in de juiste proporties.

Wij noemen dat: Security Governance, in opzet, bestaan en werking.
We zorgen voor de continuïteit van organisaties en beschermen de belangen van aandeelhouders, werknemers en andere belanghebbenden door de beveiligingsrisico's inzichtelijk en beheersbaar te maken en te houden. Niet door meer en meer maatregelen voor te schrijven, maar door risico’s (beter) te regisseren.
Het is onze doelstelling om organisaties te helpen hun beveiligingsrisico’s zo goed mogelijk beheersbaar te maken en te houden door te streven naar een hogere kwaliteit van beveiliging tegen lagere kosten.

Omdat ondernemen risico's nemen is, doen we dit op basis van een reële risico inschatting waarbij we de onacceptabele risico’s beheersbaar maken door de juiste beveiligingsconcepten te adviseren en te implementeren.

Wij doen dit voor alle organisaties die verplicht vallen onder een Corporate Governance Code en alle organisaties die vrijwillig naar een vergelijkbare code (willen) handelen.

We hebben al veel voor organisaties betekend en vertellen je daar graag  meer over. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Kijk dan eens bij de cases waar we een korte uitleg geven over de bereikte resultaten of neem direct contact met ons op.