Risicoanalyse en beveiligingsadvies: betere beveiliging van je locatie in 8 stappen

Goede beveiliging draait om het beheersen van de risico’s die er zijn met de juiste combinatie van maatregelen. Maar hoe weet je welke risico’s je loopt, welke maatregelen je kunt nemen om de beveiliging te verbeteren en of dat wel echt nodig is? 

Hieronder vindt je 8 stappen die je kunt doorlopen om de beveiliging van een locatie inzichtelijk te maken en te verbeteren. Na het doorlopen van de stappen weet je welke risico’s er zijn en welke maatregelen je kunt overwegen. Zo neem je alleen de maatregelen die echt nodig zijn. En als je beveiliging al goed genoeg is? Dan heb je in ieder geval meer zekerheid dat de risico’s ook echt zijn afgedekt.

Je kunt de stappen zelf uitvoeren. Maar je kunt ons natuurlijk ook inschakelen. In dat geval profiteer je van de aanwezige kennis en ervaring die we hebben opgedaan bij andere organisaties. Door hergebruik van dreigingsprofielen en programma’s van eisen zijn we in staat, snel en onafhankelijk, een advies te gegeven over de juiste beveiliging tegen een beheersbare investering. Schakel je ons in? Dan vind je hieronder tevens een indicatie in de investering in tijd en geld waar je rekening mee kunt houden. Maar we maken natuurlijk graag een passende offerte, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Zelf doen

Uitbesteden

Stap
1

De basis leggen

Beantwoording van de belangrijkste vragen en een snelle rondgang door het gebouw maken duidelijk of verbeteringen nodig zijn. Inzicht ontstaat in de bedrijfsprocessen en de te beschermen belangen.

De eerste stap kost een uur van je tijd (en een kop koffie). Het geeft ons inzicht in de unieke eigenschappen van de organisatie en wat er beschermd moet worden.

Stap
2

Risicoanalyse

Tijdens een risicoanalyse, beoordeel je de risico’s die er zijn zodat je keuzes kunt maken over de realistische en onacceptabele risico’s die aangepakt moeten worden. Het resultaat is inzicht in de risico’s die er zijn en de hoogte daarvan.

We maken gebruik van dreigingsprofielen om snel een volledig overzicht te kunnen maken. De risico analyse neemt 2 tot 4 uur tijd in beslag en er moet rekening worden gehouden met een investering van € 500 per locatie.

Stap
3

Schouw van het gebouw

Een inspectie van het gebouw toont je de plaatsen waar zich de realistische risico’s voor kunnen doen. Het maakt duidelijk waar zich te te beschermen belangen bevinden en vaak komen er een aantal snelle verbeterpunten naar boven.

De schouw combineren met met de risicoanalyse en maakt onderdeel uit van het advies (de volgende stap). De schouw kost 2 tot 4 uur tijd en is afhankelijk van de locatie. De kosten zijn al inbegrepen in het beveiligingsadvies.

Stap
4

Beveiligingsadvies

Het beveiligingsadvies geeft je inzicht in de combinatie van maatregelen die wenselijk is om de risico’s te beheersen. Het advies bestaat uit een combinatie van organisatorische, bouwkundige, elektronische en reactieve maatregelen.

Het advies stellen we op met behulp van onze ondersteunende applicatie (Securtree). De uitkomsten ontvang je digitaal. Het opstellen van het advies vergt een investering van € 1.500. Voor complexe locaties kan de investering hoger zijn.

Stap
5

Verschillenanalyse

De aanwezige maatregelen laten je zien wat de verschillen tussen de wenselijke en de bestaande maatregelen zijn. Door deze verschillen inzichtelijk te maken, kunnen keuzes gemaakt worden.

Het inzichtelijk maken van de verschillen hangt af van de locatie en vergt veelal de meeste tijd. De investering start bij € 3.500 en is afhankelijk van de omvang en complexiteit van de locatie.

Stap
6

Risicostrategie

De verschillen maken je duidelijk welke risico’s nog onvoldoende zijn afgedekt. Voor die risico’s moeten keuzes worden gemaakt. Zijn de risico’s acceptabel of zijn aanvullende maatregelen wenselijk?

De risicostrategie bepalen we aan de hand van de risicoanalyse en de verschillen. In circa 2 uur tijd worden de keuzes besproken. De investering is al inbegrepen in de verschillenanalyse.

Stap
7

Verbeterplan

Als duidelijk is welke risico’s aangepakt moeten worden, kunnen concrete verbetermaatregelen ontwikkeld worden die de risico’s verlagen die niet acceptabel zijn.

Het plan, dat digitaal wordt aangeleverd, geeft de verbetermaatregelen en stellen we op met behulp van onze ondersteunende applicatie (Securtree). Hou rekening met een investering van € 500.

Stap
8

Verbeteringen doorvoeren

De beveiliging wordt verbeterd door de juiste combinatie van maatregelen door te voeren die de risico’s verlagen.

Voor ondersteuning bij het doorvoeren van verbeteringen wordt een vergoeding gehanteerd van € 125,00 per uur.

Vanuit een risicoanalyse krijg je inzicht in de risico’s die er zijn en de maatregelen die je kunt treffen om ze te verlagen. De risico’s staan centraal en de maatregelen zijn daar een afgeleide van. In 8 stappen lukt het je de risico’s beter te beheersen met de juiste maatregelen. Zo krijg je beter zicht op de combinatie van maatregelen die het meest bijdraagt aan het verlagen van de beveiligingsrisico’s. Met als resultaat een betere beveiliging die effectief is en waarbij je geen geld uitgeeft aan maatregelen die niet nodig zijn.

error: Content is protected !!
Secured By miniOrange