Beveiligingsaudits

Beveiligingsaudits zijn onafhankelijke onderzoeken met het doel om meer zekerheid krijgen over de mate waarin de organisatie de risico’s beheerst.

Bij een audit krijg je antwoord op de vraag: “Is er gedaan wat er was gepland en zijn de locaties voldoende beveiligd?”. 

Het uitvoeren van audits geeft meer zekerheid over de aanpak van beveiliging (procesaudit) en de wijze waarop de risico’s zijn afgedekt (tactische en operationele audit). 

We maken onderscheid in deze verschillende audits:

Het programma fysieke beveiliging

Proces audits

Bij het uitvoeren van een proces audit kijken we naar de mate waarin het beveiligingsproces voor fysieke beveiliging in opzet en bestaan aanwezig is én of het proces gevolgd wordt zoals het initieel bedoeld is.

Aanbevelingen doen we over de wijze waarop het beveiligingsproces binnen de organisatie verbeterd kan worden. Op deze manier krijg je een efficiënt en effecieve manier van beveiligen.

Tactische audits

Bij het uitvoeren van een tactische audit kijken we naar de manier waarop met het beveiligingsbeleid, het dreigingsprofiel en de maatregelen de juiste invulling wordt gegeven aan de beveiligingsplannen.

We brengen voor iedere locatie in kaart of de risicoanalyses zijn uitgevoerd, de beveiligingsplannen aanwezig zijn en welke verbeteringen nog kunnen worden doorgevoerd.

Operationele audits

Bij het uitvoeren van een operationele audit brengen we niet alleen in kaart of per locatie de risicoanalyse en het  beveiligingsplan aanwezig is, maar we kijken ook naar de werking van de maatregelen.

We beoordelen de mate waarin de combinatie van maatregelen werkt zoals ze bedoeld is. Zo weet je of de beveiliging van de locatie(s) goed geregeld is.

Beveiligingsaudit nodig? Neem contact met ons op

Ons complete pakket aan dienstverlening

error: Content is protected !!